Ultimele stiri

Supă-gulaş de miel

ciorba de miel

Ingrediente:

1 kg carne de miel
3 cartofi
2 morcovi mari
1 păstârnac
800 g roşii la conservă
2 ardei roşii
2 cepe mari
4 căţei de usturoi
2 linguri boia dulce
1 linguriţă boia iute
2 foi de dafin
1 lingură rasă chimen măcinat
4 linguri ulei
2 linguri făină
câteva frunze de salată
sare
piper

Mod de preparare:

Tai carnea cubuleţe potrivite şi o opăreşti cu apă fiartă. O clăteşti şi o pui la fiert în 3-4 litri de apă. Cureţi spuma care se formează. Cureţi zarzavaturile, le tai mărunt (ardeii graşi îi tai bucăţi mai mari), iar cartofii îi cureţi, îi tai cuburi şi îi păstrezi în apă pentru a nu se înnegri.

Încingi uleiul într-o oală, adaugi ceapa, usturoiul, morcovii şi albitura tocate şi le căleşti câteva minute până se înmoaie. Adaugi cartofii, ardeiul gras, chimenul şi boiaua şi mai laşi câteva minute.

Pui carnea şi supa în care a fiert, adaugi foile de dafin şi fierbi 20 de minute. Pui roşiile tocate mărunt şi făina dizolvată cu puţină apă. Fierbi până totul este pătruns. Cu 10 minute înainte de final, adaugi frunzele de salată rupte. O serveşti caldă, cu sau fără smântână, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*