Ultimele stiri

Suplimentarea plafonului până la care Horticultura poate face lucrări în centrul oraului a fost, în sfârșit, votat

timisoara

S-a tras linie în subiectul suplimentării plafonului până la care Horticultura poate face lucrări în centrul oraşului. Introdus pe ordinea de zi a ultimelor plenuri ale Consiliului Local și respins din cauza neînțelegerilor dintre grupurile de consilieri, proiectul a fost, în sfârșit, votat.

Deși de-a lungul timpului s-a discutat mai bine de 10 ore pe subiectul Horticultura și îngrijirea spațiilor verzi din Timișoara în Consiliul Local, discuțiile în contradictoriu nu au lipsit nici de această dată.

“Eu cred că nu mai e de discutat în jurul acestui punct pentru că am puratat discuții până la penibil de lungi. E vorba de suplimentarea plafonului pentru întreținerea spațiilor verzi din centrul Timișoarei, zonă aflată în contract cu societatea Horticultura. Există nevoia de lucrări, există bani care au fost inițial alocați pentru acele alte sectoare, acolo nu pot fi cheltuiți pentru că nu mai avem contracte, și astfel e un lucru firesc să punem în valoare spațiile verzi din centrul Timișoarei”, și-a început pledoaria primarul Nicolae Robu.

Totuși, consilierul PSD Dan Idolu a simțit nevoia să atragă atenția că nu este treaba CLT să decidă sume de bani, moment care l-a deranjat clar pe primarul Robu.

“Suntem de acord cu continuarea, cu mențiunea că delegăm aparatul Primăriei să negocieze suma”, a mai adăugat Dan Idolu. Doar că, secretarul Ioan Cojocari a ținut să precizeze că nu este legal ceea ce propune consilierul, astfel că până la urmă proiectul a fost votat în varianta următoare: suplimentarea valorii contractului până la o valoare care să nu depășească sumele disponibile la data curentă, în buget, alocată spațiilor verzi.

Proiectul prevede ca suma până la care se pot face lucrări să crească de la 585.483 lei la 1.795.161. lei.

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*