Ultimele stiri

Suspect de Ebola, la Galați! Autoritățile timișene spun că sunt pregătite pentru situații de urgență

ebola

Autoritățile din România au fost puse pe jar după ce un gălățean  în vârstă de 33 de ani, întors recent de la muncă din Guineea Ecuatorială, o ţară cu endemie de Ebola, a ajuns la spital fiind suspectat de această boală. Totuși, la Timișoara autoritățile spun că sunt pregătite să facă față unor astfel de cazuri.

După ce toate centrele regionale de urgență din România au fost dotate cu câte o capsulă specială în care vor fi ținuți pacienții suspecți de Ebola, o astfel de capsulă de izolare a ajuns și la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara. În acest dispozitiv medical poate fi introdus un pacient suspect de Ebola, fiind astfel izolat.

Cu toate acestea, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat există chiar și o ambulanță specială cu care pacienții suspectați de Ebola ar putea fi transportați.

Astfel, prefectul Eugen Dogariu a vrut să știe, luni, și dacă autoritățile sanitare știu ce să facă dacă va apărea vreun caz de Ebola.

„Eu vreau sa fim siguri ca știm ce facem! Dacă, Doamne ferește, se întâmplă ceva să nu dăm din colț în colț”, a afirmat prefectul.

Răspunsul a venit imediat de la reprezentantul ISU Banat, care l-a asigurat că în ceea ce privește transportul în siguranță al unor persoane infestate cu Ebola, totul este în linie dreaptă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*