Ultimele stiri

Suspiciuni de plagiat. A dispărut cartea lui Copos! Editura anunţă că a fost cumpărat tot tirajul

COPOS

Editura Niculescu a publicat cartea lui George Copos, „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”. Misterul se adînceşte. Cei de la editură spun că nu au nici un exemplar spre vînzare, Copos ar fi cumpărat tot tirajul.

Cartea de istorie a lui George Copos deja ridică semna mari de întrebare. Un reprezentant al Editurii Niculescu ne-a declarat că nu deţin nici un exemplar pentru vînzare. Cel care a comandat tiparul a şi cumpărat tot tirajul, nu se ştie exact dacă acest client este Gheorghe Copos însuşi sau vreun cunoscut. Astfel, cartea lui Copos nu a ajuns nici măcar o secundă la marele public.
Reprezentanții Bibliotecii Naționale ne-au declarat la rîndul lor că au primit cele șapte exemplare, dar că, deocamdată, acestea nu pot fi puse la dispoziția publicului.
Reporteri de la mai multe publicaţii au încercat s-o răsfoiască, un profesor de istorie că titlul cărţii e foarte asemănător cu o lucrare a domniei sale şi a anunţat că ar vrea să verifice ce a scris Copos. Şi Gazeta Sporturilor a semnalat problema dispariţiei acestui volum:
Reporterul a încercat să comande ieri cartea „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”.
Cînd reporterul GSP l-a întrebat despre carte, a răspuns: „N-a apărut la noi, dar lăsaţi-mă să verific”. A revenit: „Da, cartea a fost editată de noi, dar a fost comandă fermă, tot tirajul a fost ridicat, nu ni s-a lăsat nici un exemplar”. „Cine a făcut această comandă fermă?. „Cel care a scos cartea, nu ştiu autorul”.
Reporterul GSP s-a prezentat şi a vrut să ia legătura cu cineva din conducere. „Conducerea e plecată cîteva zile în străinătate!”. „Cum e plecată conducerea? Cînd v-am sunat, tocmai aţi spus cuiva că domnul Niculescu îl aşteaptă sus, la etajul 5”. (sursa)

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*