Ultimele stiri

Sute de amenzi pe șoselele din Timiș în weekend. Pentru ce au fost sancționați cei mai mulți șoferi

Acțiune de amploare a polițiștilor timișeni pe șoselele din județ. În zilele de weekend, oamenii legii au acţionat în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Aceștia au aplicat 450 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 236 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Astfel, în perioada 05 – 07 decembrie, poliţiştii au întocmit 4 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permise de conducere sau cu autovehicule neînmatriculate.

Totodată, au fost aplicate 450 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 236 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 39  pentru neutilizarea centurii de siguranţă. În plus, au fost sancţionaţi 43 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 36 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau  limitele legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*