Ultimele stiri

Sute de bolnavi din vestul țării au nevoie de un rinichi SĂNĂTOS, dar la Timișoara nu se fac operații de transplant renal. Care este cauza

sala de operatie

Aproximativ 650 de bolnavi din vestul țării au mare nevoie de un rinichi sănătos pentru a putea trăi, însă aceste intervenții de transplant renal nu pot fi realizate la Timișoara, deși avem medici bine pregătiți, ci doar la Cluj-Napoca, București sau Iași.

Reprezentanții Spitalului Județean Timișoara vor să schimbe acest lucru, mai ales că în orașul de pe Bega, în urmă cu zeci de ani, s-au făcut primele operații de transplant renal din România. Potrivit directorului Marius Craina, Spitalul Județean Timișoara nu poate obține acreditarea pentru a relua transplanturile de rinichi pentru că sălile de operație nu sunt renovate.

„Alaltăieri am fost la Consiliul Județean Timiș, unde am discutat cu vicepreședintele Călin Dobra despre reluarea transplantului renal. Domnul Bucuraș a făcut un plan, un proiect de renovare a blocului operator, a celor două săli de operație care deservesc transplantul, pentru că acolo avem nevoie de niște condiții speciale obligatoriu pentru a primi acreditarea pentru transplant. Este inadmisibil că unul din centrele care a inițiat transplantul renal în România în urmă cu zeci de ani actualmente să fie doar pe post de donor de organe. Nu putem să mai lăsăm așa lucrurile să stagneze, mai ales că personal medical avem, specialiști avem, pacienți avem, ne trebuie doar condițiile tehnice de realizat”, a explicat Marius Craina.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*