Ultimele stiri

Sute de obiecte dacice din aur și argint, expuse la Deva. De ce sunt păzite exponatele într-un mod extraordinar

aurul dacic

Cea mai păzită expoziție din România are loc în vestul țării. Două kilograme de aur și trei de argint, ce reprezintă 385 de obiecte dacice, sunt expuse la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, județul Hunedoara, până la sfârșitul acestui an. Un agent de pază îi scanează pe vizitatori cu detectorul de metale, iar fiecare persoană care trece pragul expoziției este introdus într-o bază de date.

Toate aceste măsuri au fost luate pentru ca exponatele să nu poată fi furate, ținând cont că au o valoare foarte mare. Liliana Țolas, managerul muzeului din Deva, a precizat, astăzi, la Timișoara, că aceasta reprezintă prima expoziție din istoria muzeului dedicată aurului dacic. “Sunt expuse 385 de obiecte dacice, de tezaur, ce au o valoare extraordinară. Printre exponate se numără șapte din cele 15 plăci de aur din Imperiul Roman sau zeci de monede de aur de tip Koson. Condițiile de securitate sunt excepționale, cum nu mai există în niciun muzeu din România”, a precizat Liliana Țolas.

Expoziția este deschisă de marți până duminică, între orele 09.00 – 17.00. Biletul de intrare costă doi lei pentru copii și zece lei pentru adulți.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*