Ultimele stiri

Sute de pietoni sancţionaţi de poliţiştii rutieri

pietoni

Timp de o săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza judeţului Timiş pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora ca urmare a indisciplinei pietonale şi nerespectarea dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

Au fost aplicate 332 de sancţiuni contravenţionale, 275 dintre acestea fiind aplicate pentru abateri comise de pietoni.

În perioada 11- 17 mai a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Timiş, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., au desfăşurat acţiuni punctuale, pe raza judeţului, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul tuturor participanţilor la trafic şi reducerii numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora.

Acţiunile au vizat depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, axate în principal pe combaterea indisciplinei pietonale şi asigurarea respectării dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

Astfel, poliţiştii au aplicat 275 de sancţiuni contravenţionale pentru indisciplină pietonală şi au reţinut în vederea suspendării 57 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

POLIŢIŞTII RECOMANDĂ:

Pentru pietoni :

Traversaţi drumurile publice perpendicular pe axul acestora, numai prin locuri marcate sau/şi semnalizate cu indicatoare corespunzătoare: trecere de pietoni şi/sau semafor pentru pietoni!

Înainte de a traversa asiguraţi-vă temeinic, uitându-vă în partea stângă şi apoi în cea dreaptă pentru a observa dacă puteţi traversa în siguranţă!

Atenţie – în lipsa indicatoarelor ce vă permit să traversaţi ( trecerea de pietoni şi/sau semafor) pietonii nu au prioritate!

După coborârea din mijloacele de transport în comun, aşteptaţi plecarea acestora din staţie şi apoi traversaţi, respectând regulile de circulaţie menţionate anterior!

Nu traversaţi în fugă strada!

Circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, pe poteci laterale sau pe partea stângă a drumului public – cât mai aproape de marginea sa!

Nu traversaţi strada prin faţa sau spatele altor vehicule parcate pe stradă – în acest caz există posibilitatea ca ceilalţi conducători auto să nu vă observe şi în acest fel vă expuneţi unui risc major.

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*