Ultimele stiri

Sute de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 800 de sancţiuni contravenţionale
şoferilor indisciplinaţi, 305 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 96 de permise de conducere.

În perioada 29.02 – 03 .03 a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost aplicate 771 de sancţiuni contravenţionale, 305 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 68 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.
Au fost sancţionaţi şi 76 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 96 de permise de conducere.

Au fost reţinute şi permisele şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză sau semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric.

De asemenea, au fost retrase 26 certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

*

De asemenea, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Timişoara au acţionat în seara de 03.03. a.c., pe raza de competenţă cu 64 de poliţişti pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, precum şi lucrători din cadrul Jandarmeriei şi alte structuri.

Astfel au fost legitimate 482 de persoane, controlate 67 de autoturisme, au fost aplicate 57 de contravenţii, valoarea fiind de 27520 lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*