Ultimele stiri

Sute de timișoreni au luat cu asalt Muzeul Satului Bănățean, în acest weekend. Ce eveniment a avut loc FOTO

festivalul etniilor

Timișoreni de toate vârstele au avut parte, în acest sfârșit de săptămână, de un eveniment inedit la Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea Verde. Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș a organizat cea de-a 14-a ediție a Festivalului Etniilor.

Manifestarea a debutat cu Parada Portului Popular, pe aleile Muzeului şi cu opriri la gospodării, unde reprezentanţii etniilor şi-au aşteptat oaspeţii cu produse culinare specifice. A urmat un program de cântece şi dansuriâ

“Mă bucur că şi anul aceasta am fost partenerii acestui eveniment. Banatul, şi cu siguranţă toţi ne fălim cu asta, este un model de bună convieţuire între etnii. Suntem o mare familie – cu români, maghiari, sârbi, germani, bulgari, cehi, ucrainieni, slovaci, rromi, italieni sau alte etnii. Mă bucur că, deşi vremea a fost capricioasă, au venit foarte mulţi timişoreni, curioşi să vadă portul popular al fiecărei etnii, jocul lor, dar şi să guste din bucatele tradiţionale”, a spus Claudiu Ilaș, managerul Muzeului Satului Bănăţean Timişoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*