Ultimele stiri

Sute de timișoreni la concertul Alexandru Andrieș de la Filarmonica „Banatul” FOTO

alexandru andries

Peste 500 de timișoreni au trecut pragul Filarmonicii „Banatul”, miercuri seara, pentru a asculta live albumul „Interioare”, semnat de Alexandru Andrieș și lansat cu ocazia a 30 de ani de la debutul său discografic. Alături de artist au urcat pe scenă Maria Ioana Mîntulescu (voce), Berti Barbera (percuție și muzicuță) și Sorin Romanescu (chitară). Publicul timișorean s-a bucurat să îl revadă pe Alexandru Andrieș și, la finalul concertului, sala a chemat artiștii înapoi de trei ori.

Recitalul a durat aproape două ore și a fost întreținut de către artiști într-o atmosferă foarte veselă și destinsă, spre încântarea timișorenilor. Totodată, Alexandru Andrieș s-a declarat foarte bucuros de faptul că publicul, deși este foarte tânăr, știe versurile melodiilor lui. La finalul concertului, artiștii au fost chemați la trei bisuri. Ultimul a fost susținut doar de Alexandru Andrieș, care a cântat la muzicuță, în timp ce toată sala l-a ascultat stând în picioare, într-o liniște absolută.

În 1984, Alexandru Andrieş îşi lansa albumul de debut intitulat „Interioare”, apărut atunci sub umbrela Casei de Discuri Electrocord. “Ideea a fost să marcăm acest lucru printr-o ediţie specială, în primul rînd o variantă remasterizată a întregului album, făcută la nivelul tehnic de azi – de acest lucru s-a ocupat domnul Victor Panfilov şi eu zic că i-a ieşit foarte bine”, declara artisul în primăvara anului 2014. În cei 30 de ani de activitate, cântăreţul de folk, jazz şi blues, Alexandru Andrieş, a adunat peste 3.000 de concerte şi are o discografie bogată, care cuprinde peste 45 de proiecte muzicale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*