Ultimele stiri

Sute de timișoreni și-au testat sănătatea inimii în Parcul Rozelor

campanie parcurile inimilor fericite

Timișorenilor nu le pasă de vreme atunci când vine vorba de sănătatea lor. Sute de persoane „înarmate” cu umbrele au stat la coadă în Parcul Rozelor pentru a-și testa gratuit sănătatea inimii, în ultimele patru zile. Timișorenii interesați mai au timp până duminică să vină în Parcul Rozelor, unde a fost amenajat un punct de informare. Aici, doritorii vor putea beneficia de evaluări ale riscului cardiovascular, precum electrocardiograma, măsurarea tensiunii arteriale sau a pulsului.

Acțiunea are loc în cadrul campaniei naționale „Parcurile Inimilor Fericite”, care are ca obiectiv principal informarea și educarea publicului cu privire la fibrilația atrială, una dintre cele mai răspândite tulburări cardiace din România. „La un moment dat erau peste 30 de persoane care stăteau la coadă, cu umbrele în mână. Avem un monitor prin care le vorbim oamenilor despre fibrilația arterială, despre accidentul vascular cerebral, avem medici care le explică celor interesați cum pot avea o inimă sănătoasă. Pacienții ies bucuroși, lămuriți, bine informați. În prima zi, în Parcul Rozelor, au fost consultați 84 de pacienți”, a spus, astăzi, Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

În România, se estimează că aproximativ 200.000 de oameni suferă de fibrilație atrială. Campania „Parcurile Inimilor Fericite” este o inițiativă a Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*