Ultimele stiri

Tabere studențești GRATUITE pentru tinerii din Timișoara. Cum pot beneficia de ele

Studenții timișoreni pot pleca, și în această vară, în tabere studențești gratuite. Asta pentru că Ministerul Tineretului şi Sportului organizează cu ajutorul Caselor de Cultură ale Studenţilor, în perioada vacanţei de vară 2015, Proiectul Naţional „Tabere Studenţeşti”.

Taberele studenţeşti se desfăşoară la mare (85% din locuri) sau la munte (15% din locuri) şi se distribuie în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură şi de activitatea depusă în cadru organizat la diverse manifestări culturale, artistice, ştiinţifice sau sportive. De asemenea, într-o pondere de minimum 15%, taberele studenţeşti se vor acorda şi în funcţie de criterii sociale. În perioada taberelor, studenţii beneficiază gratuit de cazare şi masă.

„Studenţii care pot beneficia de un loc în tabără trebuie să fie studenți înmatriculați la forma de învățământ de zi, ce sunt finanțați de la bugetul de stat, din ciclurile licență și masterat, integraliști (studenții care au promovat la toate disciplinele de studiu din anul anterior de școlarizare, respectiv semestrul I pentru studenții din anul 1 licență și master), în vârstă de până la 35 ani. În cazul studenților care optează pentru caz social (studenții orfani de ambii părinți, cei proveniți din casele de copii, sau plasament familial și cei care beneficiază de burse sociale în semestrul II al anului universitar în curs) ierarhizarea se face pe baza criteriilor sociale, iar criteriul de student integralist NU se aplică”, transmit reprezentanții OSUT.

Mai multe informații despre taberele studențești se găsesc AICI!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*