Ultimele stiri

Tânără de 17 ani, bănuită de furt calificat

Poliţiştii Secţiei 5 Timişoara efectuează cercetări faţă de o tânără de 17 ani, bănuită că ar fi sustras 5 rochii dintr-un centru comercial, cauzând un prejudiciu de peste 800 de lei.

La data de 20 mai a.c., poliţiştii Secţiei 5 Timişoara au fost sesizaţi despre faptul că o tânără de 17 ani a fost reţinută de agenţii de pază ai unui centru comercial, în timp ce sustrăgea bunuri.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că bănuita a fost reţinută după ce a trecut de casa de marcat având asupra sa 5 rochii neachitate.

Prejudiciul în valoare de peste 800 de lei a fost recuperat în totalitate, articolele fiind restituite reprezentanţilor societăţii comerciale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitei.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, poliţiştii recomandă:

Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil!

Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul etc..

Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase!

Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.

Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.

Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.

Depuneţi  zilnic, la instituţiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbaţi-vă permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă şi ora de părăsire a magazinului!

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*