Ultimele stiri

Țânțarii își pot face de cap în continuare! Timișorenii se plâng de numărul mare de insecte, iar Direcția de Mediu … își cere scuze

Plângerile timișorenilor legate de disconfortul creat de țânțari și insecte a ajuns cam târziu la urechile municipalității având în vedere că vara este pe încheiate. Cu toate acestea, problema pare să nu aibă o rezolvare în viitorul apropiat. Asta pentru că Primăria nu și-a făcut treaba, iar licitația pentru contractarea unei firme de dezinsecție înaintează în ritm de melc.

“Din păcate, deşi a demarat, încă în luna noiembrie 2013 licitaţia pentru contractarea unui operator de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, Primăria Municipiului Timişoara nu a reușit să finalizeze procedura nici la ora actuală, datorită atitudinii firmelor ofertante, încurajată de legislaţia extrem de deficitară. Abia în data de 29 iulie 2014 a avut loc deschiderea ofertelor, la ora actuală având loc evaluarea lor. Prelungirea pe parcursul anului 2014 a termenului pentru finalizarea procedurii de achiziţie se datorează, în mare parte legislaţiei, ce a condus la modificarea documentaţiei de licitaţie”, se scuză reprezentanții Direcției de Mediu.

Deși s-a încercat dezinsecția din avion, aceasta a fost făcută tardiv și nu a avut efecte prea mari. Cu toate acestea, acțiunea  nu a fost demarată de Primărie, ci de Consiliul Județean.

„În data de 5 august 2014 cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi Aviaţiei Utilitare au fost efectuate în Municipiul Timişoara tratamente aeriene de combatere a insectelor producătoare de disconfort. Intervenţia, însă, nu a fost suficientă şi numărul insectelor a rămas foarte mare”, au mai adăugat cei de la Direcția de Mediu.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*