Ultimele stiri

Târg apicol internațional, în acest weekend, la Ghiroda

miere

Locuitorii din vestul țării, și nu numai, sunt așteptați în acest sfârșit de săptămână, la o nouă ediție a Târgului Apicol Internațional de la Ghiroda. Evenimentul are loc pentru cel de-al patrulea an consecutiv și este organizat de către Asociația Crescătorilor de Albine din România, filiala Timiș, și Primăria Ghiroda.

Nu mai puțin de 100 de apicultori din țară și din Serbia, Ungaria, Cehai, Slovacia, Bulgaria și Germania vor participa între 8 și 9 martie în localitatea timișeană, la târg. Locul desfășurării evenimentului este platoul din spatele Căminului Cultural, iar afară se vor afla mașinile care comercializează obiecte mai mari, cum ar fi lăzi de stupi sau ceară de albine.

De la târg veți putea cumpără miere bio de salcâm, tei ori polifloră, polen, propolis, creme și medicamente obținute din produsele stupului și altele. În județul nostru sunt înregistrați aproape 1.000 de apicultori.

La ediția de anul trecut, au trecut pragul târgului peste 3.000 de vizitatori şi apicultori, iar anul acesta organizatorii speră ca numărul celor interesaţi să fie unul şi mai mare.În cadrul târgului apicol, vor avea loc două sesiuni de informare pentru apicultori susținute de profesori, specialiști din țară și străinătate.

Evenimentul este deschis sâmbătă între orele 10 şi 19, respectiv duminică de la 10 la 16.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*