Ultimele stiri

Târgul de Crăciun și-a deschis porțile! Centrul Timișoarei e plin de luminițe / FOTO

Frigul de afară nu i-a împiedicat pe timișoreni să iasă în această seară în Piața Victoriei pentru a lua parte la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun. Îmbrăcați bine și înarmați cu steaguri ale României, mii de oameni au așteptat ca primarul Nicolae Robu să pornească iluminatul festiv, pentru ca mai apoi să se poată scălda printre miile de beculețe aprinse.

La fel ca în fiecare an, Târgul de Crăciun a debutat la 1 Decembrie. Printre tradiționalele căsuțe din Piața Operei și-au făcut apariția mii de timișoreni care s-au bucurat de bunătățile aduse de comercianți, dar și de câte un pahar de vin fiert.

De data aceasta, însă, Târgul de Crăciun a venit cu o noutate: perdeaua de lumini amplasată pe platoul din Piața Operei. Astfel, nu e de mirare că aceasta a fost și atracția evenimentului în momentul în care primarul Nicolae Robu a apăsat butonul care a scos centrul Timișoarei din beznă. Mii de telefoane s-au ridicat și tot cam atâtea selfie-uri au fost făcute, căci așa cum spune primarul Nicolae Robu, dacă el e „primarul Facebook”, atunci sigur că nici timișorenii nu vor face notă discordantă și vor posta pe site-ul de socializare poze, pentru ca astfel toată lumea să poată vedea cum arată Timișoara în straie de sărbătoare. Ulterior, chiar dacă doar pentru câteva minite, timișoreni veniți în Piața Victoriei s-au prins în hora Unirii cu primarul Nicolae Robu.

„Mă bucur că de Ziua Națională a României Piața Victoriei este plină de timișoreni care au venit să se bucure de această zi speciale și de programul pe care noi l-am pregătit. Ați văzut încântarea oamenilor de a se prinde în hora Unirii și eu regret că nu s-a putut face o horă care să cuprindă toată Piața Victoriei. (…) mă bucur să văd orașul în această lumină și cred că timișorenii sunt încântați cu noutățile pe care l-am adus în acest an. (..) este ziua noastră și trebuie să ne gândim unul la altul. Vreau să urez tuturor românilor să se bucure cât mai mult de ceea ce înseamnă sfintele sărbători de iarnă”, a spus primarul Nicolae Robu. Edilul a recunoscut totuși că se putea și mai bine și că Târgul ar fi putut fi mult mai atractiv, dar promite că pe viitor se va întâmpla și acest lucru.

Festivitatea a culminat cu un moment special. Campionii de la RCM Timișoara au urcat pe scenă pentru a sărbători victoria de duminică seara. S-a strigat minute în șir “Timișoara”, iar echipa, în formație completă, a făcut o baie de șampanie în fața spectatorilor, așa cum i se cuvine unei echipe campioane.

Spectacolul pregătit de municipalitate cu ocazia deschiderii Târgului de Crăciun va continua cu un concert  Andreea Voica, Carmen Popovici, Doriana Talpeş și Petrică Moise împreună cu Ansamblul Timișul. Apoi, pe scenă vor urca Andy Band, Desant și Proconsul, spectacolul încheindu-se cu un foc de artificii.

Anul acesta Târgul de Crăciun aduce de la produse tradiționale, până la obiecte de uz casnic. Astfel, cei interesați se pot bucura, de exemplu, de căciuli de la 35 de lei, mănuși de la 20 de lei, colaci sau borcane cu murături frumos ornate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*