Ultimele stiri

Tăriceanu: Am constatat vacantarea postului și am decis demararea procedurilor pentru numirea judecătorului la CCR

Conducerea Senatului a fost sesizată de către Curtea Constituțională cu privire la vacantarea postului de judecător ca urmare a demisiei lui Toni Greblă, astfel că Biroul permanent a decis demararea procedurilor de numire a unui nou membru al CCR.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat marți că audierile candidaților pentru funcția de judecător al Curții Constituționale vor avea loc, miercuri, în comisia juridică.

„Ieri (luni — n.r.), la ședința Biroului permanent am luat în considerare adresa trimisă de Curtea Constituțională, prin care suntem înștiințați în mod oficial de demisia domnului Toni Greblă, judecător la CCR, și de vacantarea postului. Publicarea în Monitorul Oficial a deciziei de demisie a domnului Greblă este în sarcina Curții Constituționale și a fost făcută deja. Noi am constatat vacantarea postului și am decis demararea procedurilor pentru numirea unui nou judecător la CCR. Miercuri va avea loc audierea la Comisia juridică și joi votul final”, a precizat Tăriceanu. Citește mai multe AICI.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*