Ultimele stiri

Tăriceanu: Iohannis nu are experieța necesară pentru a fi președinte

Tariceanu, la Timisoara

Aflat într-o scurtă vizită la Timișoara, candidatul la prezidențiale Călin Popescu Tăriceanu a abordat, inevitabil, subiectul alegerilor electorale. Astfel, președintele partidului cu “venerabila vârstă de 45 de zile”, spune că atuu-ul său în lupta pentru scaunul de la Cotroceni este reprezentat de îndelungata experiență politică pe care o are. Experiență, despre care spune că, îi lipsește cu desăvârșire contracandidatului său, Klaus Iohannis.

Tăriceanu susține că experiența sa atât în postura de prim-ministru, cât și cea de președinte al Senatului, ar trebui să fie cele două valori care l-ar putea propulsa la Cotroceni. În acest context, fostul PNL-ist nu a ezitat să arunce și câteva săgeți către foștii colegi, spunând că actualul candidat la prezidențiale din partea ACL, Klaus Iohannis, nu are experiența necesară conducerii unui stat. Despre președintele PNL, Tăriceanu spune că din postura de primar al Sibiului, Klaus Iohannis s-a confruntat mai mult cu probleme de administrație publică, iar trecerea la conducerea statului ar însemna un salt uriaș, la care acesta nu ar face față.

Pentru celălalt contracandidat, Victor Ponta, președintele Senatului are, însă, numai vorbe bune. Întrebat dacă actualul premier are experiența necesară pentru a fi președinte al României, Triceanu a explicat că:

„După ce ai exercitat funcția de premier doi ani de zile, răspunsul este evident. Și eu mai învăț, nu am reținere să recunosc că la vârsta mea mai învăț. Dar una este să pun cărămidă peste cărămidă și alta e să o iei de la 0”.

În cadrul aceleiași vizite, Tăriceanu a explicat că și-a propus să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale. De asemenea, acesta nu neagă pe viitor o posibilă alianță cu PSD.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*