Ultimele stiri

Tartă cu banane

tarta cu banane

Ingrediente pentru tartă cu banane
Pentru aluat
200 g făină
100 g unt
80 g zahăr pudră
2 gălbenuşuri
Pentru umplutură
4 banane
3 ouă
4 linguri amidon alimentar
4 linguri zahăr pudră
1 lingură rom
3 linguri smântână groasă
esenţă de vanilie
1 lingură zahăr

Modul de preparare al reţetei de tartă cu banane
Freci gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, adaugi untul treptat, apoi făina „în ploaie” şi frămânţi un aluat potrivit cu care îmbraci fundul şi pereţii unei forme de tartă, tapetată cu folie specială pentru copt. Înţepi aluatul cu furculiţa şi introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10-15 minute.

Între timp, baţi ouăle cu zahărul, adaugi amidonul alimentar, esenţă de vanilie, romul, smântâna şi amesteci bine. Cureţi bananele de coajă şi le tai rondele. Scoţi tarta din cuptor, torni crema deasupra, aranjezi feliile de banane peste cremă, presari zahărul cristalizat şi pui din nou forma la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute. O poţi servi cu
frişcă şi ciocolată rasă, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*