Ultimele stiri

Tartă cu caise

tarta cu caise

Ingrediente: 400 g caise fără sâmburi, 150 g făină, 2 linguri unt, 450 ml lapte gras, 3 ouă, 1 praf de sare, 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie, jumătate linguriţă esenţă vanilie.

Mod de preparare: Ungi şi tapetezi o formă de tartă cu diametrul de 20 cm. Tai caisele pe jumătate. Amesteci făina cu sarea, adaugi o cană cu lapte şi mixezi până se omogenizează, apoi încorporezi ouăle pe rând. Adaugi zahărul vanilat, esenţa de vanilie şi restul de lapte. Torni compoziţia în formă, aşezi deasupra jumătăţile de caise cu partea bombată în sus şi pui din loc în loc untul tăiat cubuleţe. Introduci forma în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute, până se aureşte. Îl serveşti rece, cu frişcă sau doar presărat cu zahăr pudră, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*