Tartă cu ciocolată şi bezea
Ingrediente
Pentru blat
200 g făină
125 g unt
120 g zahăr
2 gălbenuşuri
1 baton de vanilie
1 praf de sare
Pentru umplutură
200 g ciocolată amăruie
2 ouă
3-4 linguri lapte
150 ml smântână
50 g nuci măcinate
Pentru bezea
2 albuşuri
4 linguri zahăr
1 linguriţă zeamă de lămâie
Mod de preparare
Tai pe lungime batonul de vanilie, scoţi seminţele şi le freci cu gălbenuşurile. Adaugi untul bucăţele, un praf de sare şi zahărul, le mixezi, apoi adaugi făina şi frămânţi un aluat
omogen şi elastic, pe care îl laşi o oră la rece.
Între timp, topeşti ciocolata rasă în lapte cald şi o laşi deoparte.
Separat, baţi două ouă cu smântâna, amesteci cu ciocolata şi nucile măcinate. Tapetezi cu aluat o formă de tartă, cu tot cu pereţii laterali, torni umplutura de ciocolată şi dai la cuptor 25 de minute.
Baţi albuşurile spumă tare, adaugi treptat zahărul şi zeama de lămâie şi baţi până se topeşte zahărul. Pui bezeaua peste tartă şi mai dai la cuptor 10-15 minute, la foc mic. Se serveşte rece, scrie Click.
Scrie un comentariu