Ultimele stiri

Tartă cu ciuperci

tarta cu ciuperci

Ingrediente

Pentru aluat

200 g unt
2 ouă
100 ml apă
300 g făină
1 praf de sare
1 vârf cuţit
praf de copt

Pentru umpluturã

500 g ciuperci
200 g caşcaval
sare
piper

Pentru decor

1 roşie
1 ou
50 g caşcaval
pătrunjel verde

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat elastic. Dacă este prea moale, se mai adaugă făină. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se lasă să se odihnească 20 de minute.

Se împarte aluatul în două. Se întinde o foaie şi se aşază într-o formă de tartă unsă şi tapetată cu făină. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare, iar ciupercile se spală, se pun la scurs şi se taie bucăţi mai mari.

Peste aluatul din formă se pun ciupercile, se adaugă sare, piper şi caşcavalul ras. Se întinde a doua foaie şi se aşază peste umplutură. Se taie marginile dând forma unei flori.

Se introduce la cuptor pentru 45 de minute. Când s-a rumenit, se unge cu oul bătut şi se mai lasă câteva minute. Se serveşte caldă, decorată cu felii de roşii, pătrunjel şi cu caşcaval ras, scrie Click.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*