Ultimele stiri

Tartă cu dovleac şi nuci

tarta cu dovleac si nuca

Ingrediente:

Pentru aluat: 220 g făină, o linguriţă sare, 110 ml ulei, 60 ml lapte, unt pentru uns tava.

Pentru umplutură: 1 kg dovleac, 2 ouă, 230 ml lapte, 150 g zahăr, 1 linguriţă scorţişoară, 1 linguriţă nucşoară, miezul de la 4 nuci dat prin maşină, 1/2 linguriţă sare, jumătăţi de miez de nucă pentru ornat.

Mod de preparare:
Pentru aluat se amestecă uleiul cu laptele, apoi se încorporează făina şi sarea, amestecând cu o lingură de lemnpână se omogenizează. Ingredientele trebuie să fie reci, nu se frământă cu mâna, ci doar cu spatula.

Se pune aluatul între două hârtii de copt şi se întinde o foaie cu care „căptuşim“ forma de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Pentru umplutură, 1 kg de dovleac curăţat de sâmburi se taie cubuleţe şi se coace la cuptor într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu, timp de 30 de minute. Se scoate miezul şi se mixează.

Se bat ouăle, se încorporează laptele în care s-au adăugat zahărul şi toate celelalte condimente. Se toarnă compoziţia în tavă şi se dă la cuptor 15 minute. Când s-a întărit, se pun jumătăţile de miez de nucăşi se mai lasă la copt aproximativ 25 de minute, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*