Ultimele stiri

Tartă cu portocale

tarta cu portocale

Ingrediente pentru tartă cu portocale:

Pentru aluat

200 g făină
125 g unt
1 gălbenuş
2 linguri apă
1 praf de sare

Pentru cremă

250 g mascarpone
6 portocale
6 linguri zahăr pudră
1 plic gelatină roşie

Mod de preparare pentru tartă cu fructe:

Făina se pune într-un bol, se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se amestecă cu vârful degetelor. Se încorporează gălbenuşul, apa, praful de sare şi se amestecă până se obţine un aluat omogen, care se lasă la rece 30 de minute. Nu se frământă mult timp aluatul pentru că devine sfărâmicios. Se întinde aluatul într-o formă de tartă şi se înţeapă cu furculiţa. Se aşază peste el hârtie de copt şi boabe de fasole. Se coace 15-20 de minute la foc mic, se îndepărtează fasolea şi se lasă la răcit.

Se amestecă crema mascarpone cu zahărul pudră, zeama şi coaja rasă de la o portocală mare şi crema se întinde peste aluatul de tartă. Se curăţă şi se taie felii trei portocale şi se aşază peste cremă. Se fierbe gelatina în zeama de la portocalele rămase şi se lasă puţin să se răcească. Se toarnă peste tartă şi se dă la rece pentru o oră. Aşa ai obţinut o tartă cu portocale, un desert foarte gustos, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*