Ultimele stiri

Tartă cu spanac şi şuncă

tarta cu spanac si sunca

Ingrediente:

250 g făină
120 g unt
50 ml lapte
2 ouă
500 g spanac
1 fir praz
200 g şuncă
1 legătură ceapă verde
2 căţei usturoi
100 g caşcaval
50 ml ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat tare din făină, 100 g de unt, lapte şi un vârf de cuţit de sare şi-l pui la frigider 15 minute. Căleşti în uleiul încins ceapa şi prazul tocate, usturoiul pisat şi şunca tăiată bucăţi. Adaugi spanacul tocat şi mai căleşti încă cinci minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Întinzi aluatul într-o tavă rotundă unsă cu restul de unt, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc. Baţi ouăle, adaugi caşcavalul ras şi şunca şi amesteci cu spanacul. Torni compoziţia obţinută peste aluat, nivelezi şi introduci tava în cuptorul încins 40-50 de minute, până când se rumeneşte bine, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*