Ultimele stiri

Tartă de vanilie cu cireșe

tarta de vanilie cu cirese

Ingrediente:

300 g făină
80 g zahăr brun
80 g unt
1 ou
3-4 linguri lapte
coaja de la o jumătate de lămâie
2 pliculeţe zahăr vanilat
1/2 pachet praf de copt
1 kg cireşe
zahăr pudră pentru decor
2 frunzuliţe de mentă pentru decor

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă ­făina cu zahărul şi praful de copt, se adaugă untul topit, dar nu fierbinte, oul, coaja de lămâie rasă, laptele şi zahărul vanilat. Se frământă un aluat neted şi se ţine 30 de minute la ­rece. Se ia 2/3 din aluat şi se întinde în foaie subţire. Se aşază într-o formă pătrată (termorezistentă) mai mică, unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Cireşele se spală, se scot sâmburii, se lasă să se scurgă bine şi se aşază peste ­aluat.

Din aluatul rămas se întind rulouri subţiri şi se formează deasupra un grilaj. Se lipesc bine marginile. Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Se scoate din cuptor tarta de vanilie cu cireşe, se lasă să se răcească, se presară cu zahăr pudră şi se decorează cu frunzuliţe de mentă, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*