Ultimele stiri

Tartă Linzen

tarta linzen

Ai nevoie de

200 g făină
½ plic praf de copt
1 praf de sare
1 lingură coajă rasă de lămâie
150 g migdale
125 g zahăr pudră
170 g unt la temperatura camerei
3 gălbenuşuri
1 lingură esenţă de vanilie
1 borcan gem de zmeură

Pentru uns

1 lingură lapte
1 gălbenuş

Mod de preparare

Baţi untul cu zahărul până devine cremă. Adaugi esenţa de vanilie, sarea şi coaja de lămâie. Încorporezi gălbenuşurile, migdalele măcinate, făina şi praful de copt. Pui trei sferturi
din aluat într-o tavă unsă cu unt, ridicat pe margini. Restul îl dai la frigider 10-15 minute.

Torni gemul peste aluat şi nivelezi. Scoţi de la frigider aluatul, îl întinzi şi-l tai fâşii. Aşezi fâşiile peste gem, formând un model. Dai tava la frigider 30 de minute. Înainte s-o bagi la cuptor, ungi tarta cu amestecul de gălbenuş cu lapte. Coci la foc mic 35-40 de minute, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*