Ultimele stiri

Tarzan va avea statuie la Timișoara! Pe ce străzi din centrul istoric vor fi amplasate obiecte de artă urbană

Centrul istoric va abunda de obiecte de artă urbană. Vorbim de statui, șapte la număr, ce vor fi amplasate pe cele mai importante străzi din zonă. Dacă municipalitatea cerea săptămâna trecută ajutorul timișorenilor pentru a identifica obiectele ce urmează a fi amplasate, săptămâna aceasta reprezentanții Primăriei s-au cufundat în dezamăgire. Doar 21 de persoane și-au dat cu părerea cu privire la obiectele de artă.

Astfel, doar câteva propuneri au ajuns până în momentul de față pe adresa de e-mail a Primăriei Timișoara, deci momentan nu se știe ce statui vor fi amplasate pe cele mai circulate străzi din Timișoara. Un lucru e cert, însă, Johnny Weissmüller, actorul ce l-a interpretat pe Tarzan, va avea statuie la Timișoara. Nu e sigur dacă aceasta va fi sau nu în centrul istoric, dar edilul-șef al Timișoarei dă asigurări că turiștii și timișorenii se vor putea poza cu statuia actorului în dimensiune reală.

“Au venit doar 21 de propuneri legate de personajele care să primească statui în centrul orașului. Sunt personalități precum Eugeniu de Savoya, Florimund Mercy, I.L. Caragiale, Alecsandri, Cehov, Goethe, Alexandru Ioan Cuza, Johnny Weissmüller. Johnny Weissmüller va trebui să fie undeva ca statuie la sol la scală unu la unu, pentru că în mod cert oamenii vor dori să îşi facă poze”, a explicat primarul Nicolae Robu.

În plus, edilul spune că mai sunt și alte propuneri. Printre ele s-ar găsi un tânăr al vremurilor noastre  ce aleargă cu laptopul în mână sau statuia unui tânăr ce citește.

„Sunt apoi diverse idei. E una care merită să fie luată în considerare, ca în Piața Libetății unde funcționează și o facultate importantă să fie statuia unui tânăr care citește cu inscripția vă rog să ne educați. Ideea de a avea în oraș statuia unui tânăr care citește este una bună. Un soldat turc urmărit de unul austriac. Un tânăr al zilelor noastre grăbit cu căștile în urchi și cu laptopul în mână”, a mai precizat primarul Timișoarei.

În ceea ce privește locul unde vor fi amplasate statuile, primarul Nicolae Robu a declarat că „va fi una pe Mercy, două pe Eugeniu de Savoya, două pe Vasile Alecsandri, una pe Carusso și una în Piața Libertății”. Nu se știe încă cine va realiza obiectele de artă, dar acestea vor fi plătite din banii alocați mobilării stradale a centrului istoric.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*