Ultimele stiri

Taxe de școlarizare mai mari cu 20 % pentru „bobocii” de la Universitatea de Vest din Timișoara. De ce se plâng studenții

protest studenti

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara condamnă şi în acest an lipsa de responsabilitate a guvernanţilor care, la ultima rectificare bugetară, au decis să diminueze bugetul educaţiei.

Din cauza subfinanţării cronice a sistemului, studenţii Universităţii de Vest din Timişoara care încep anul 1 licenţă sau master în anul universitar 2014-2015 vor fi nevoiţi să plătească taxe cu aproximativ 20 % mai mari decât colegii lor din ceilalţi ani de studiu, anunță reprezentanții OSUT.

De asemenea, una dintre principalele probleme cu care se confruntă studenţii UVT este numărul insuficient de locuri de cazare disponibile. „Deşi universitatea a început construcţia unui nou cămin, ce ar aduce un plus de peste 700 de locuri de cazare, Guvernul României refuză să aloce fonduri suplimentare pentru continuarea lucrărilor, precum şi deblocarea soldurilor universităţii, care ar permite avansarea acestora. Chiar dacă UVT este în topul universităţilor din România, toate solicitările făcute către MEN atât de către conducerea UVT, cât şi de către OSUT, cu privire la finanţarea construcţiei unui nou cămin studenţesc au fost ignorate”, spun studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Prin urmare, OSUT solicită public atât alocarea de fonduri suplimentare, cât şi deblocarea soldurilor universităţii, în vederea continuării construcţiei căminului studenţesc situat în Piaţa Sf. Petru din Complexul Studenţesc din Timişoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*