Ultimele stiri

Teatru pentru o cauză nobilă, la Timișoara. Cum poți să ajuți o fetiță de un an care s-a născut cu un rinichi și fără anus

teatru pentru o cauza nobila

Fundația Triade din Timișoara își redeschide porțile către teatru, în acest sfârșit de săptămână. Actorul Ioan Peter Pit revine în fața spectatorilor din Timișoara cu un nou proiect care îi poartă semnătură: aceea de dramaturg, actor și regizor.  Este vorba despre spectacolul de teatru “Iluzii urbane”.

Întâmplarea găzduită de Casa Jecza, în seara de 26 aprilie, de la ora 19,este însă, dincolo de un demers artistic inspirit și o întâmplare de suflet. Și asta pentru că, spectacolul pe care Ioan Peter îl propune are și un scop umanitar. Deși intrarea este liberă, cei prezenți sunt chemați să doneze pentru ajutorarea Teodorei Negoițescu, o fetiță de un an care s-a născut cu un singur rinichi și fără anus.

Medicii le-au spus părinților Teodorei că are nevoie de o operație de reconstrucție, care se face, însă, numai la vârsta de un an pentru că terminațiile nervoase nu sunt încă dezvoltate. Astfel, fetița poate defeca doar prin vagin. Până atunci, doctorii i-au recomandat dilatări săptămânale cu niște scule chirurgicale. Dar părinții fetiței au observat că la fiecare dilatare, țâșnea sângele, iar Teodora trecea prin momentd groaznice când defeca.

Așa au ajuns părinții copilului la un doctor chirurg din Szeged, care le-a spus că aceste operații se fac imediat după naștere. În luna martie a acestui an, Teodora a supusă unei intervenții chirurgicale, dar în timpul acesteia chirurgul a descoperit că situația este mult mai complicată, motiv pentru care fertița mai trebuie să fie operată de două ori.

În prima operație, i-a fost deschis intestinal gros undeva în stânga bazinului și care se numește “anus contra naturii”, care o ajută să elimine fecalele. Cea de-a doua operație constă în repararea “erorilor care au fost comise datorită dilatorilor”, după ce medicii au descoperit o gaură mare făcută între vagin și intestinal gros, și deschiderea fundulețului, și cea de-a treia operație, care va consta în închiderea orificiului făcut în timpul primei intervenții și tragerea capătului intestinului gros la locul său, la funduleț.

Părinții Teodorei au nevoie de aproape 3.000 de euro pentru cele două operații, o sumă pe care nu și-o pot permite. Timișorenii cu inimă mare care vor să o ajute pe fetiță să aibă o viață normală pot depune bani în următoarele conturi: RO44BRDE020SV24954350200 deschis la BRD Arad în lei,
iar titular este NEGOIȚESCU LAVINIA DANIELA. CNP 2770810020111
Contul în euro este SWIFT (BIC) CODE B.R.D.E.R.O.B.U. cont IBAN RO51BRDE020SV60096340200, deschis la BRD sucursala Lipova. Titular NEGOITESCU LEONARDO, CNP 1681101211685.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*