Ultimele stiri

Teatrul Național îi invită pe timișoreni la un spectacol jucat într-o biserică

iov

Un nou spectacol va fi jucat, în premieră la Teatrul Național Timișoara. În prag de sărbători pascale, timișorenii sunt așteptați la spectacolul de teatru “Iov”, ce va fi jucat în Domul Romano-Catolic din Piața Unirii.

“În pragul sărbătorilor pascale, spectacolul Naționalului timișorean reia, în spațiul electrizat de spiritualitate eterică al Domului Romano-Catolic din Piața Unirii, povestea biblică a lui Iov, în versificarea de excepție a poetului Șerban Foarță. Iov, iubitorul de Dumnezeu, este încercat greu pentru credința lui. Drama sa, întrebările paroxistice despre credință, tentația îndoielii, atingerea celor mai profunde resorturi spirituale ale omului, se proiectează într-un univers ce sugerează lumea rurală a primilor coloniști germani din Banat”, transmit reprezentanții Teatrului Național Timișoara.

Spectacolul se va juca pe 12 aprilie, de la ora 2.00, “Iov” fiind o transpunere în versuri de Șerban Foarță. Din distribuție vor face parte actorii Ion Rizea, Iuliana Crăescu, Victor Manovici, Damian Oancea, Alecu Reus, Benone Viziteu, Călin Ionescu și Bogdan Spiridon.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*