Ultimele stiri

Tehnica noua de interventie la I.S.U. Timis

În dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „BANAT” al judetului Timis au intrat 4 noi mijloace de interventie: o autospeciala de lucru cu apa si spuma, o autospeciala cu echipament specific pentru transport scafandri la interventie si doua ambarcatiuni.
Acestea au fost primite prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.
Autospeciala de lucru cu apa si spuma este folosita la stingerea incendiilor în zone greu accesibile, teren accidentat, punându-se accentul pe deplasarea rapida, realizarea în scurt timp a dispozitivului de interventie si utilizarea apei cu randament de stingere ridicat, fiind dotata cu un rezervor de apa de 5000l si unul de spuma de 500l. Autospeciala este special proiectata pentru utilizare off road. Aceasta a fost alocata Statiei de Pompieri Faget urmând a fi folosita si pentru interventii pe autostrada.

Autospeciala cu echipament specific pentru transport scafandri la interventie tip STIMPEX ATSI 0215 este destinata misiunilor de salvare ce au loc pe apa, sub apa sau în care este necesara interventia scafandrilor pentru salvarea persoanelor în mediul rural si urban, punându-se accent pe deplasarea rapida în diferite medii de teren. Aceasta asigura realizarea în timp scurt a dispozitivului de interventie si protectia pe timpul transportului echipajului si echipamentelor.
Autospeciala este dotata cu echipamente de scafandrii, 3 uscate si 3 umede, echipament de prim ajutor, salvari din puturi, instalatii de iluminat si alte echipamente specifice acestui tip de interventii.
Cele doua ambarcatiuni sunt folosite pentru salvari din mediul acvatic.

Timpul de raspuns într-o situa?ie de urgen?a este foarte important, de aceea pentru noi aceste mijloace de interven?ie au o mare valoare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*