Ultimele stiri

Tel Aviv: 10.000 de israelieni cer încetarea tirului cu rachete

În jur de 10.000 de persoane s-au adunat joi seară la Tel Aviv pentru a cere guvernului israelian o soluție durabilă la conflictul cu mișcarea islamistă Hamas, precum și încetarea tirului cu rachete asupra Israelului, potrivit poliției, scrie AFP.

Organizatorii acestei manifestații, aleși locali din sudul Israelului — regiunea asupra căreia s-au abătut majoritatea celor 3.500 de proiectile lansate, după cum afirmă armata, din Fâșia Gaza înspre Israel de la începutul lunii iulie — au lansat locuitorilor din localitățile de la granița cu Gaza un apel pentru o adunare apolitică de solidaritate.

Aproximativ 10.000 de persoane au participat la această serată unde s-au succedat discursuri și cântece, cea mai importantă adunare publică din Israel de la declanșarea ofensivei israeliene în Gaza, pe 8 iulie.

De la declanșarea ofensivei israeliene în Fâșia Gaza, au fost uciși aproape 2.000 de palestinieni, dintre care 72% erau civili, potrivit datelor ONU. De partea israeliană, 64 de soldați trei civili și-au pierdut viața.

Statul evreu a dat asigurări că a lansat această operațiune, aeriană și terestră, pentru a pune capăt tirului cu rachete.

Miercuri seară, la Cairo, Israelul și palestinienii au ajuns la un acord pentru prelungirea cu cinci zile a armistițiului în vigoare de luni în Fâșia Gaza, informează Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*