Ultimele stiri

Tensiuni în plenul CJT pe seama împărțirii banilor pentru primării

Tensiuni în plenul Consiliul Județean Timiș. Consilierii PNL și PDL sunt nemulțumiți că au fost convocați prea târziu la ședința de plen.

”Am fost convocați în urmă cu 24 de ore. De ce ne-am grăbit? De ce nu am mai putut să amânăm două-trei zile? Îmi dau seama că aici e vorba de altceva, e vorba de o misiune politică în plină campanie electorală. Trebuia să medităm asupra sumelor de la guvern. Noi ar trebui să votăm orbește, din punctul dumneavoastră de vedere. Media pentru primarii PNL și PDL este undeva la 150.000. Media pentru celelalte primării este de 3 ori mai mare. Cum sunteți dumneavoastră președintele întregului județ? Nu cred ca sunteți, având în vedere sumele. Ca atare, grupul PNL astăzi, se va abține de la a vota anumite proiecte, în special cele legate de bani”, a spus Marian Vasile.

De cealaltă parte, Titu Bojin a precizat că i-a trimis un mail primarului Timișoarei  în care i-a precizat că ar dori să se consulte cu acesta.

”L-am chemat pe Robu la consultare, aseară mi-a trimis un mesaj pe Facebook. Am discutat marțea trecută rectificarea de buget. 2,3 milioane de lei am primit pe criteriul 4, pentru primării. La căminele culturale nu e dat niciun leu. În afară de cele 3 vămi, interesul nostru reprezintă deschiderea acestor puncte de frontieră”, a spus Bojin.

„Am voie să am drept la replică. Vreau să vă anunț că mai mulți colegi de aici își doresc să facă administrație. Sunteți foarte abil, domnule președinte. Într-un fel vă admir pentru asta. Când ați vorbit cu domnul Robu ați încercat să lansați mărul discordiei. Unii vor râde mai bine la sfârșit. Nu este nimic de râs când banii cetățenilor sunt deturnați pentru alte scopuri”, a completat Marian Vasile.

Aici puteți vedea propunerile de repartizare pe unitați administrativ teritoriale a sumelor din TVA pentru echilibrarea bugetelor
locale privind drumurile comunale pe anul 2014.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*