Ultimele stiri

Teoretic, în Timiș, mai multe licee desființate dețin peste 200 ha de teren agricol! Practic, UNDE este pământul?

Problemă interesantă scoasă pe tapet de consilierul județean PNL Marin Popescu. Agenția Domeniilor Statului a concesionat în urmă cu aproximativ 10 ani peste 200 de ha de teren agricol liceelor de profil din Timiș. Acum, aceste terenuri au dispărut. Nu se știe în proprietatea cui sunt sau cine se ocupă de ele.

Mai exact, dacă în 2002 în Timiș existau opt licee cu profil agricol, acestea au dispărut rând pe rând, în prezent mai existând doar două. Unul la Timișoara și altul la Sânnicolau Mare. Din toamnă, însă, va dispărea și cel din Timișoara, câteva clase de aici fiind mutate la Liceul Silvic. Problema este că, fiecare din aceste licee a primit din partea ADS cel puțin 10 ha de pământ agricol, în total Agenția Domeniilor Publice concesionând pentru unitățile de învățământ din Timiș peste 200 de ha de teren.

„ADS a alocat prin concesiune fiecăruia din aceste licee cel puțin 10 ha de teren arabil. Din informațiile mele ADS-ul a concesionat peste 200 de ha. În contextul în care s-au desființat aceste licee, oare unde sunt terenurile?”, spune retoric liberalul Marin Popescu.

Astfel, în momentul de față nu se știe cine se ocupă de terenurile respective. Liceele ar fi trebuit să-și piardă dreptul asupra lor atunci când au fost desființate, dar din cele spuse de Marin Popescu, ADS abia a aflat de desființarea unităților de învățământ.

„ADS acum a aflat de dispariția acestor licee. Mă gândesc că instituțiile care trebuie să-și facă treabă și-o vor face. S-ar putea ca aceste terenuri să fie lucrate de persoane sau instituții. În urmă cu 10 ani ș-au concesionat aceste he, iar acum nu se mai găsesc la ADS, ci tot în concesiunea liceelor ce s-au desființat”, a mai declarat Popescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*