Ultimele stiri

Terapie cu cai sau prin muzică pentru copiii cu nevoi speciale din Timiș

terapie cu cai

Trei asociații din Timișoara vor reuși să implementeze trei proiecte inedite, prin intermediul cărora vin în sprijinul copiilor și tinerilor cu nevoi speciale. Totul cu ajutorul programului MOL pentru sănătatea copiilor, în cadrul căruia au fost premiate cu 300.000 de lei 19 proiecte ale unor asociații care promovează terapiile alternative.

Printre domeniile în care vor fi derulate proiecte se numără terapia prin artă, meloterapie, ludoterapie, terapie prin dans, acvaterapie, stimulare senzorială, drama terapie, terapie prin poveste, biblioterapie, „legacy making”, atelierele de teatru, terapia asistată de animale, terapie experiențială, respectiv reabilitarea psiho-socială și dezvoltarea unor competențe.

Din județul Timiș au fost premiate trei proiecte inedite ale unor asociații. Asociaţia HorsEmotion oferă copiilor cu afecțiuni neuro-motorii, psiho-motorii și psihiatrice, care provin din familii dezavantajate financiar, o calitate de viață mai bună prin îmbunătățirea stării fizice, dar mai ales psihice și emoționale prin terapia cu cai.

Proiectul Asociaţiei Române pentru Studiu şi Intervenţie în Traumă vine în întâmpinarea nevoilor tinerilor pacienţi care suferă de psoriazis de a înţelege ”mesajul” pe care pielea încearcă să-l transmită şi de a-l transpune într-o formă care să aibă semnificaţie pentru ei.

Fundaţia de Abilitare Speranţa propune ca prin activitățile specifice de muzicoterapie să maximizeze șansele de abilitare pentru minim 20 de copii cu dizabilități sau decalaj în dezvoltare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*