Ultimele stiri

Tichete de masă în loc de pachete cu alimente de la UE? Vezi cum vor autoritățile să schimbe sistemul

tichete de masă

Românii care primeau făină şi ulei ca ajutoare de la Uniunea Europeană ar putea primi tichete de masă. Autoritaţile vor să elimine în acest fel înghesuiala și cozile de la ridicarea pachetelor, dar şi suspiciunile de fraudă din licitațiile pentru produse. Valoarea tichetelor nu a fost încă stabilită.

Pentru că UE permite statelor membre să aleagă modalitatea în care împart ajutoarele, autorităţile ar putea să schimbe sistemul.

Poșta Română ar urma să distribuie tichetele, iar pentru persoanele care au alt tip de ajutor, urmează să se stabilească ce instituții pot prelua sarcina distribuţiei.

Unii specialiști susțin că tichetele pentru ajutoare sociale ar trebui să delimiteze cât mai strict aria de produse pe care o pot acoperi. „Am putea ajunge în situația în care în loc să fie distribuite alimente, să se distribuie țigări sau alcool”, a declarat Dan Barna, consultant Fonduri Europene.

Până acum, pachetul cu alimente gratuite de la UE conținea: făină, mălai, pasteulei, zacuscă, bulion, conserve de carne de porc, zahăr și miere.

În prezent, 2,7 milioane de români primesc aceste ajutoare, iar valoarea lor este de 54 de milioane de euro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*