Ultimele stiri

Timișeni, atenție la trichineloză! Unde puteți aduce probele pentru examinarea cărnii de porc

carne porc

Sezonul de tăiat porci a început în toată țara, astfel că Direcția Sanitar Veterinară îi atenționează pe oameni să nu mănânce carnea de porc până nu este efectuată examinarea trichineloscopică.

Astfel, reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș anunță că cei care doresc să comercializeze carne de porc domestic sau mistreț o pot face numai după efectuarea examenului trichineloscopic, în vederea decelării oricărei eventuale contaminări a acesteia cu parazitul Trichinella Spiralis.

Examinarea trichineloscopică a cărnii de porc, se realizează de către medicii veterinari oficiali, special desemnaţi, ai Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi de către medicii veterinari privaţi – de liberă practică, împuterniciţi, din cadrul cabinetelor sanitare veterinare din oraşe şi comune.

Locaţiile şi programul de asigurare a examinărilor trichineloscopice pe raza judeţului Timiş sunt : Piaţa Iosefin – punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, Piaţa Iosefin- sc SANAVET Co. SA, Piaţa Doina – punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, Piaţa Lipovei – punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, Piaţa 700 – punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor și Municipiul Lugoj, str. Nera nr. 4- punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Programul de lucru este de luni până vineri, între orele 08,30 – 16, 30, sâmbătă, orele 9,00 – 15,00 și duminică, orele 9,00 – 13,00. Tariful este de 9 lei, plus TVA.

De asemenea, examinarea cărnii se asigură de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi, de la cabinetele medicale veterinare, din fiecare comună şi oraş/municipiu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*