Ultimele stiri

Timișenii, așteptați să se încălzească la Festivalul Răchiei. Când are loc evenimentul

rachiu

În județul Timiș se pregătește o nouă ediție a Festivalului internaţional al răchiei şi gastronomiei bănăţene”. Producători de țuică, dar și de produse tradiționale bănățene din tot județul, dar și din Serbia sunt așteptați în cadrul celei de-a V-a ediții a evenimentului.

Festivalul Răchiei are loc duminică, 7 decembrie, în localitatea Gladna Română, fiind organizat de către Primăria Fârdea și Asociația Cultural-Artistică „Făgețeana”.

”La eveniment sunt aşteptaţi atât fabricanţi de ţuică din Timiş, în special din zona Lugoj – Făgetul, dar şi bucătari care să aducă în prim plan tradiţionala gastronomie bănăţeană. Totodată vor fi prezenţi şi oaspeţi din Serbia, aşa cum s-a întâmplat la ediţiile precedente. Producătorii pot participa liber, iar în urma jurizării se va desemna cea mai bună răchie, indiferent că este de prună, struguri, mere sau pere”, a declarat pentru Redeșteptarea Ioan Oltean, preşedintele A.C.A ”Făgeţeana”.

În cadrul festivalului va avea loc și un spectacol folcloric, nume mari ale cântecului popular din Banat fiind așteptate să urce pe scenă.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*