Ultimele stiri

Timişoara ar fi putut să aibă un imn propriu din toamna lui 2013. De ce a fost neglijat de atâta timp acest proiect

Încă de anul trecut, Timişoara ar fi putut să aibă un imn propriu, dar autorităţile locale nu par să se mai preocupe de acest aspect. În mai 2013, consilierul local PDL, Adelina Tîrziu, a depus proiectul de Hotărâre de Consiliu Local, prin care urma să se stabilească, prin concurs, un imn care să reprezinte oraşul nostru. De atunci au trecut 10 luni, iar după mai multe discuţii cu reprezentanţii primăriei, Adelina Tîrziu încă nu a reuşit să înainteze cu acest proiect.

În cadrul şedinţei de plen a Consiliului Local, care a avut loc miercuri, pedelista l-a întrebat pe Nicolae Robu de ce acest proiect continuă să stagneze. Primarul nu i-a dau un răspuns concret.

„Eu acest proiect l-am conceput în special din dorinţa ca oraşul nostru să candideze la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 fiind, din punctul meu de vedere, un important mijloc de identificare auditivă a Timişoarei”, a spus consilierul pentru Timişoara Online.

Atunci când a fost depus proiectul, acesta prevedea începerea concursului pe data de 30 septembrie 2013, urmând ca, o lună mai târziu, să se anunţe câştigătorul. La acest concurs s-ar fi putut înscrie orice persoană fizică din oraş, atât timp cât este de cetăţenie română.

„Am avut mai multe discuţii cu domnul primar, am avut o discuţie inclusiv înainte de a depune acest proiect de hotărâre de consiliu local, în care am analizat punctele mari ale acestui proiect, inclusiv am evidenţiat faptul că nu am dorit ca din comisia de evaluare a melodiilor propuse pentru imnul Timişoarei să facă parte Comisia de Cultură, pentru că acolo sunt reprezentanţi consilieri locali, cu diferite profesii, iar unii probabil că habar nu au de muzică. Am convenit, la dispoziţia primarului, ca el să facă nominalizarea persoanelor din comisia care va alege imnul. Am depus acel proiect de hotărâre locală, iar în termen de 30 de zile mi-a venit un răspuns de la viceprimarul Dan Diaconu şi de la Alina Pintilie total pe lângă subiect”, a declarat Adelina Tîrziu.

Conform afirmaţiilor acesteia, în răspunsul primit de la viceprimar i se sugera să se adreseze Filarmonicii Banatul pentru compunerea imnului.

„Acolo îmi spuneau că această propunere a mea ar face adresă la legea achiziţiilor publice şi că va trebui să mă adresez, pentru acest lucru, Filarmonicii Timişoara. Am avut o discuţie personală cu viceprimarul şi cu Alina Pintilie şi le-am explicat că, de fapt, e vorba de un concurs care oricum se încadrează în tematica achiziţiilor publice, fiind acelaşi tip de concurs pe care primarul l-a aplicat la organizarea concursului pentru arhitectura porţilor de intrare în oraş. Am vorbit, desigur, şi cu directorul filarmonicii care, efectiv, mi-a zis că nu vede care este rostul lui în acest demers şi mi-a zis că acea adresă care mi-a venit mie nu are nicio relevanţă şi că nu vede aportul şi obligaţia lui de a face acel imn al Timişoarei”, a adăugat aceasta.

Ultima discuţie pe care Adelina Tîziu a avut-o cu oficialii primăriei a fost în luna februarie, când viceprimarul Dan Diaconu a asigurat-o că va demara procedurile pentru a pune în practică, în cel mai scurt timp, acest proiect.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*