Ultimele stiri

Timișoara ar putea avea încă un ceas floral. Unde ar urma să fie amenajat

ceas floral

Un consilier local propune ca la Timișoara să fie realizat un nou ceas floral. Simion Moșiu crede că în capitala Banatului ar putea fi amenajat un ceas care să dea ora exactă prin deschiderea plantelor.

„Am considerat că Timișoara, fiind denumit Orașul Florilor, ar merita un ceas vegetal în care cadranul este marcat de diferite plante, iar vestirea orelor o dă deschiderea sau închiderea florilor”, a explicat Simion Moșiu, astăzi.

Liberalul crede că noul ceas ar trebui să se numească „Ceasul Florilor”, iar cel mai potrivit loc în care ar putea fi amenajat ar fi peluza din fața Muzeului Banatului.

„Pentru a exemplifica faptul că se poate realiza un astfel de ceas cu florile existente la noi, am câteva exemple, începând cu florile matinale. La ora 5.00 dimineața își deschid florile dovleacul și macul, la ora 6.00 păpădia, cicoarea și susaiul, la ora 7.00 podbalul și luceafărul, la ora 8.00 calea calului, la ora 8.00 socotita, la ora 10.00 măcrișul iepurelui, între orele 11.00 și 12.00 plămănărica și laurul. Apoi urmează florile de amiază: la 13.00 sunt zorelele, la ora 16.00 barba împăratului, la orele 17.00 – 18.00 primula, la ora 19.00 opaița și la ora 20.00 regina nopții. În jur de ora 20.00 se poate observa un maxim de parfum al mușcatelor. La ora 21.00 este o plantă care se numește silene nutans”, a precizat liberalul.

Potrivit consilierului local, astfel de ceasuri florale există deja în orașe precum Paris sau Londra. Simion Moșiu crede că realizarea unui ceas floral ar costa aproximativ 8.000 de euro. Liberalul i-a povestit și primarului Robu despre ideea sa, iar edilul șef s-a arătat încântat.

Foto: Banaterra

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*