Ultimele stiri

Timișoara ar putea avea o linie aeriană cu Istambulul. Ce demersuri face senatorul de Timiș Ben-Oni Ardelean

avion

Zilele acestea senatorul timișean Ben-Oni Ardelean a purtat discuții cu ministrul Transportului din Turcia și urmează să aibă o întâlnire cu acesta pentru a discuta despre o cursă ce va lega Aeroportul Traian Vuia din Timișoara de Istambul. Turcii sunt interesați de legarea celor două orașe europene printr-o linie aeriană, iar senatorul spune că acest lucru nu poate decât să ne bucure.

“Deschiderea este maximă. În urma discuției cu dumnealui (n.r. ministrul turc), am discutat și cu directorul aeroportului din Timișoara, și i-am explicat că în trecut s-au mai făcut astfel de demersuri, dar că acestea au fost blocate de partea turcă, iar acum există din nou această deschidere”, spune senatorul Ben-Oni Ardelean.

Și primarul Nicolae Robu s-a arătat interesat de acest demers despre care spune că este total în interesul Timișoarei. Deschiderea unei astfel de linii ar putea contribui la un mult mai bun trafic aerian din partea timișorenilor, mai ales că Aeroportul Traian Vuia are prea puține legături aeriene cu orașele din Europa.

„Este în interesul Timișoarei să aibă un aeroport cât mai bine conectat în lumea largă. (…) Este deranjat că nu prea există zboruri”, a spus Robu

Dacă proiectul se va realiza, zborul ar urma să fie asigurat de Turkish Airlines.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*