Ultimele stiri

Timișoara ar putea redeveni „Orașul Rozelor” din 2015! Se pregătește festivalul Timfloralis

Flori

Cunoscut odinioară ca „Orașul Rozelor”, Timișoara va avea începând de anul viitor un festival al florilor. Decizia a fost luată joi, în plenul consiliului local, la inițiativa aleșilor locali Adelina Tîrziu și Ștefan Sandu. Astfel, la fel ca alte orașe din țară și din străinătate, din 2015, Timișoara ar putea deveni un punct de reper al iubitorilor de roze.

Ideea înfințării festivalului a pornit atunci când florarul Wilhelm Mühle, cel ce a amenajat Parcul Rozelor, a fost desemnat, post-mortem, cetățean de onoare al Timișoarei. Atunci, o rotiță s-a învârtit în mintea celor doi consilieri, și iată că, după un an și ceva, consilierii au decis.  Timișoara va avea un festival al florilor: Timfloralis!

„Timișoara merită un festival al florilor. Această idee ne-a venit când Mühle a fost declarat cetățean de onoare al orașului. Atunci am avut o interpelare în Consiliul Local, iar ideea a fost apreciată chiar și de trei consuli care au promis că se vor și implica în această inițiativă. Este vorba despre consulul onorific al Franței, consulul Germaniei și consulul onorific al Spaniei ”, spune Adelina Tîrziu, inițiatoarea proiectului.

Proiectul a fost pus pe picioare și cu ajutorul Direcției de Mediu a Primăriei și a Societății Horticultura, care au cooperat foarte bine în ceea ce privește organizarea festivalului de care se vor bucura timișorenii începând de anul viitor. Astfel, Timfloralis promite calitate, fără pic de kitch. Pe lângă produsele cu specific dendrofloricol expuse vor exista concerte cu muzică de calitate. Se doresc, în principal, recitaluri susținute de Filarmonica Banatul.

După discuțiile avute cu specialiștii s-a decis ca festivalul Timfloralis să aibă loc la sfârșitul primei săptămâni din luna iunie. Deși încă nu se știe locația, în mod sigur în topul preferinței organizatorilor se află Parcul Rozelor.

Pentru acest festival, Primăria a alocat de la bugetul local 300.000 de lei.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*