Ultimele stiri

Timişoara are încă un contracandidat pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Şi Bucureştiul vrea să se înscrie în competiţie

Bucureştiul vrea să se înscrie în competiţia pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021. Astfel, Timişoara va avea ca şi contracandidate alături de capitala României, oraşele Arad, Iaşi, Craiova şi Cluj-Napoca.

Sorin Oprescu, primarul Bucureştiului, le va cere consilierilor generali să voteze un proiect de hotărâre care să permită capitalei ţării noastre să candideze pentru obţinerea acestui titlu.

„Procesul de accedere la titlul de Capitală Culturală Europeană începe cu şase ani înainte şi este în primul rând un proces de schimbare pentru oraş, pentru imaginea lui, pentru infrastructura sa, pentru sectorul său cultural şi pentru cetăţeni, iar aceste schimbări au de obicei efecte pozitive durabile“, scrie în proiectul de hotărâre.

Competiţia pentru alegerea oraşului care va reprezenta România în concursul pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 se deschide anul viitor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*