Ultimele stiri

Timișoara are un centru de depistare al malformațiilor fetale la standarde europene FOTO

Vești bune pentru viitoarele mămici din vestul țării. Asta pentru că la Timișoara a fost inaugurat, astăzi, un centru medical de excelență pentru îmbunătățirea diagnosticului antenatal al malformațiilor fetale. Cu alte cuvinte, medici timișoreni vor putea afla dacă un bebeluș are o malformație chiar dinainte de a se naște.

Centrul a fost realizat în fosta spălătorie a Maternității „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara în cadrul unui proiect transfrontalier România – Serbia în valoare de peste 1,3 milioane de euro.

„Este un proiect important al spitalului, care va permite diagnosticarea înainte de sarcină și înainte de naștere atât a mămicilor, cât și a viitorilor bebeluși”, a explicat Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Important de amintit este faptul că în cadrul centrului medical va funcționa și un sistem de telemedicină. Astfel, viitoarele mămici nu vor mai fi nevoite să meargă în alte clinici din Europa pentru diagnostic sau tratament. „Sistemul de telemedicină permite comunicarea, inclusiv în ceea ce privește datele și investigațiile medicale, cu diferite centre răspândite pe mapamond. În funcție de experiența fiecărui centru, putem cere o opinie a colegilor dintr-o altă parte a Europei”, a mai precizat Octavian Mazilu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*