Ultimele stiri

Timişoara, cea mai sigură destinaţie pentru investiţia într-o locuinţă

piata imobiliara

Preţurile locuinţelor din Timişoara au scăzut cel mai puţin în ultimii şase ani, iar în ultimele 12 luni acestea chiar s-au majorat, astfel că acest oraş reprezintă cea mai sigură destinaţie pentru o achiziţie imobiliară în scop de investiţie.

Preţul apartamentelor este în prezent cu 2,3% mai mare decât în urmă cu 12 luni (chiar 3% în cazul apartamentelor vechi cu două camere, cea mai populară categorie la achiziţie), spre deosebire de Bucureşti, Constanţa, Braşov sau Cluj-Napoca, unde sunt consemnate în continuare scăderi. Astfel, în ultimii şase ani preţurile apartamentelor din Timişoara au scăzut cu 39,4%, de la un prag maxim de 1.329 de euro pe metru pătrat (atins în iunie 2008), până la un nivel de 805 euro pe metru pătrat, consemnat la finele lui februarie 2014, potrivit portalului imobiliare.ro.

Raportat la categorii de locuinţe, în Timişoara, cele mai mici scăderi de preţuri au fost consemnate la apartamentele cu peste două camere – adică cele mai puţin căutate în general de către cumpărătorii în scop investiţional. Locuinţele cu trei camere s-au ieftinit în ultimii ani cu aproximativ 37% (de la 1.240, până la 778 de euro pe metru pătrat), iar cele cu patru camere sau mai mult cu circa 38,5% (de la 1.174 la 722 de euro pe metru pătrat). Unităţile locative mai mici au consemnat însă un declin de peste 40%.

Mai mult, în ultimii doi ani, preţurile cerute pentru apartamentele scoase la vânzare în Timişoara s-au menţinut la un nivel relativ constant, în uşoară creştere în ultimele 12 luni, în ciuda oscilaţiilor lunare (atât în plus, cât şi în minus), scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*