Ultimele stiri

Timișoara devine încet, încet paradisul rulotelor! Aleșii locali vor să spună STOP fenomenului

rulota

Timișoara pară se devină paradisul rulotelor. La aproape fiecare colț din oraș timișorenii găsesc astfel de vehicule din care se comercializează diferite produse alimentare. Chiar dacă multe dintre ele nu îndeplinesc condițiile minime de igienă, de multe ori cetățenii aleg să cumpere de la aceste “magazine” pentru că prețurile pe care acestea le oferă sunt mult mai reduse.

Dar felul în care aceste rulote funcționează nu este tocmai unul legal. Asta pentru că, în primul rând, comercializarea din rulotă presupune mișcarea prin oraș, ci nu vânzarea produselor dintr-un punct fix, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor. În plus, multe dintre rulotele ce funcționează în orașul de pe Bega sunt neautorizate. Situația a fost sesizată și de unul dintre consilierii locali, care vrea să spună stop acestui fenomen. Pe lângă argumentele de mai sus, alesul local Ștefan Sandu, căci el este cel vrea să diminueze acest fenomen, spune că aceste rulote încurajează și concurența neloială. Asta pentru că, în zeci de cazuri rulotele sunt poziționate în fața unor magazine alimentare care vând produse de același profil, dar care plătesc mii de euro chirie/lună pentru spațiul în care funcționează, în timp ce o rulotă plătește doar 2 lei/mp/zi.  Un astfel de caz poate fi sesizat pe platoul din zona Dâmbovița, unde, sunt amplasate nu mai puțin de trei rulote, toate în fața unor magazine ce comercializează aceleași produse.

Ideea că în Timișoara funcționează foarte multe rulote în scop comercial în zone în care nu ar trebui, este susținută și de primarul Nicolae Robu, care s-a arătat ferm deranjat de o rulotă poziționată chiar în mijlocul Pieței Traian. În plus, edilul dorește ca pe viitor instituția pe care o conduce să ofere mult mai greu avizul de funcționare acestor vehicule. Totuși, momentan, situația rămâne neschimbată, căci majoritatea rulotelor au aviz de funcționare mulți ani de acum înainte.

Deși Poliția Locală a sancționat în câteva rânduri patronii de rulote pentru neregulile descoperite, situația rămâne oarecum într-un picior, căci după ce consilierul local Ștefan Sandu a solicitat Poliției Locale o listă cu toate rulotele din oraș, acesta a primit o enumerație de doar 27 de astfel de vehicule, chestiune care nu prea pare veridică, consilierii susținând că în Timișoara există mult mai multe. În acest sens, s-a cerut ajutorul cetățenilor și a presei, care să trimită poze sau să sesizeze prezența de rulote neautorizate!

Totuși, lleși locali nu for să scape de tot de fenomenul rulotelor, căci spun că în anumite zone acestea sunt chiar indicate ( exemplu: Aleea Studenților) și nu periclitează imaginea orașului, dar sunt convinși că acestea trebuie să dispară din zonele în care există deja magazine care desfășoară aceeași activitate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*