Ultimele stiri

Timișoara, la o ARUNCĂTURĂ DE BĂȚ de depunerea candidaturii pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. IMNUL orașului, BLOCAT la faza de desemnare a unei comisii

timisoara

La mai bine de opt luni de la decizia consiliului local care prevede că Timișoara va avea un imn propriu, proiectul pare a fi fost abandonat de municipalitate. Nu numai că nu a fost demarat concursul pentru desemnarea celui ce va compune imnul orașului de pe Bega, dar nici măcar nu s-a făcut primul pas spre punerea pe picioare a proiectului, și anume, desemnarea unei comisii ce va alege câștigătorul.

„Cu o facultate de muzică, cu liceu de muzică, cu o filarmonică care este printre cele mai apreciate din țară, ca loc în care au activat Phoenix, Pro Musica, Progresiv TM, Celelalte Cuvinte și câte și mai câte, chiar este atât de greu să identificăm un imn reprezentativ pentru oraș? Sa nu-mi spuneți că nu este o prioritate! Compozitorii nu sapa nici la Michelangelo, nici nu toarnă betoane la stațiile de biciclete! Au trecut deja 8 luni și … nimic!”, a spus indignat consilierul local PDL, Stefan Sandu.

Practic, proiectul s-a blocat în faza în care trebuia constituită o comisie care să analizeze compozițiile care s-ar fi înscris. Respectiva comisie, ce ar urma să fie compusă numai din profesioniști, ar fi trebuit și să stabilească termenele în care candidații ar fi putut depune candidaturile. Ștefan Sandu spune că nu înțelege de ce proiectul s-a blocat în acest fel, mai ales că acesta ar fi unul de mare importanță în contextul în care Timișoara este oraș candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană.

„Nu găsesc nicio explicație pentru că s-au instituit chiar și niște premii pentru alegerea acestui imn și se apropie cu pași repezi momentul în care va trebui să intrăm în faza finală pentru a ne depune candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană și cred că existența unui imn aduce și un plus orașului. Era o carte bună de vizită în cadrul acestui demers. Nu pot să-mi explic de ce se întârzie atâta…”, a mai explicat consilierul.

Acum ,consilierilor ce au votat proiectul, dar și timișorenilor nu le mai rămâne decât să spere că, poate acum, la început de an, cei din Primărie vor avea mai multă energie si vor porni și acest proiect.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*