Ultimele stiri

Timișoara pedalează de Ora Pământului

ora pamantului

Timișorenii pasionați de plimbări cu bicicleta sunt așteptați sâmbătă în aer liber. Cu bicicletele, bineînțeles, la o scurtă pedalare prin oraș. Așa au decis cei de la Timișoara Cycle Chic să sărbătorească Earth Hour – Ora Pământului.

Dacă Primăria Timișoara se pregătește să oprească iluminatul public și arhitectural în centrul orașului, bicicliștii sunt chemați la pedalat. Se întâmplă sâmbătă, de la ora 17:00, în cadrul Earth Hour – Timișoara Bikeride. Adunarea se dă în Parcul Central, de unde se pleacă pe un traseu deja stabilit, cu Poliția Rutieră alături.

„Sâmbătă, 29 Martie 2014, Pământul primește un cadou: timp de o oră, pedalăm pe biciclete în Timișoara pentru a promova acest mijloc alternativ de deplasare într-un oraș sufocat de mașini. Ne întâlnim în Parcul Central, la ora 17:00 și plecăm pe traseu la ora 17:30. Poliția Rutieră ne va însoți. Vă rugăm să circulați disciplinați, grupați, să utilizați o singură bandă a sensului de mers, să nu folosiți trotuarele și nu vă luați la ceartă cu alți participanți la trafic”, spune Cătălin Ceauca, membru Timișoara Cycle Chic.

Este deja a doua ediție, anul trecut fiind organizat primul Nightride tot de Ora Pământului, când au participat 120 de bicicliști. Organizatorii promit că vor face o tradiție din asta, însă au nevoie de sprijinul timișorenilor.

Traseul este: Parcul Central – 16 Decembrie – Rebreanu – Calea Martirilor – Surorile Martir Caceu – Ripensia – Eroilor – Victor Babes – Mihai Viteazul – 20 Decembrie – Bratianu – Hector – Oituz – Dima – Paris – Republicii – Ferdinand – Parcul Central.

Ora Pământului este un eveniment internațional organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Earth Hour constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrice și electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatori individuali, cât și de instituții și unități economice.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*